Το μήνυμα του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου στην προβολή της ταινίας του στον Αλέξανδρο.

2019-08-29 00:00

Έγινε χθες στη μικρή πλατεία του Αλέξανδρου, μέσα σε πνεύμα ευφορίας και συγκίνησης, με την παρουσία πολλών από τους συντελεστές της ταινίας, κυρίως ερασιτεχνών ηθοποιών, η προβολή της ταινίας  του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου “Τα δάκρυα του βουνού”.

Δυστυχώς αυτή τη φορά δεν είχαμε μαζί μας τον σκηνοθέτη, φίλο του Αλέξανδρου και του φηγός, ο οποίος όμως μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα που διαβάστηκε στη συνάντησή μας:

Για το μικρό γκιώνη στον Αλέξανδρο

Δεν τον έχω δει ποτέ, πώς να τον δεις άλλωστε; Τον φαντάζομαι όμως να φλυαρεί ασυστόλως στη χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα της ταινίας όπως το έκανε μέχρι σήμερα σε όλες τις προβολές. Κι ευτυχώς υπάρχουν ακόμη ταινίες με σιωπές, για να σκεφτείς και να ακούσεις, ακόμη και το μικρό γκιώνη στον Αλέξανδρο που είμαι σίγουρος πως θα βάλει κι αυτός τη δική του πινελιά στην αποψινή βραδιά. Λυπάμαι που δεν θα τον ακούσω μαζί σας, που δεν θα δω αυτά που φτιάξαμε μαζί σ’ αυτή την πλατεία και στα γύρω μέρη. Βραδιά γιορτής με έναν γλυκό τραγουδιστή, έστω και με ζοφερές ιστορίες αλλοτινών καιρών γεμάτες ελπίδα όμως. Για αυτό και γιορτή!

"φηγός" : συνεργαζόμενο σωματείο με τα σωματεία:

  • ΕΛΛΕΤ(Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού), www.ellet.gr
  • Πανεπιστήμιο των Ορέων της Κρήτης. www.panoreon.gr

-Cafe’ “Φηγός".

Λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2014 το cafe’ “Φηγός", ένα ανοιχτό φόρουμ αναψυχής, προβληματισμού και διαλόγου όπου με χαλαρή διάθεση και με αφορμή την ανάγνωση κάποιου κειμένου, λογοτεχνικού η άλλου η την προβολή μιας ταινίας η ενός ντοκιμαντέρ η με οποιαδήποτε άλλη αφορμή, ασήμαντη η σημαντική, συζητάμε για θέματα που μας αφορούν.

 Η προσμονή για συνεύρεση και συναναστροφή, η ευκαιρία για έκφραση και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, η όμορφη και πολιτισμένη ατμόσφαιρα, η καλή καρδιά και η συμμετοχικότητα (στις δουλειές, τα καλούδια και τα φιλέματα) προεξοφλούν ζεστές και όμορφες βραδιές.

 Το cafe’ "Φηγός" στεγάζεται στο ανακαινισμένο σχολείο του Αλέξανδρου χωρίς να αποκλείονται και οι συναντήσεις… εκτός έδρας, σε ένα cafe’ της Λευκάδας π.χ. η σε κάποιον άλλο φιλόξενο χώρο.

-ΕΝΕΡΓΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

1)Η πρωτοβουλία του "Φηγός" για την αναβίωση της υφαντικής τέχνης στη Λευκάδα(βλ. βήμα κοινων. προβλημ.)

2)Η πρόταση του "Φηγός" για την αξιοβίωτη ανάπτυξη της ορεινής Λευκάδας(βλ. βήμα κοινων. προβλημ.) 

Επαφή

administrator Αλέξανδρος
31080
Λευκάδα
2645041624, 6944355826 Νίκος Κονδυλάτος
2645041695, 6944844601 Μαρία Σερεμέτη (Σέρβου)
info@fhgos.com