Στ' συνάντηση Ιουλίου στον Αλέξανδρο (10,11 και 12 Ιουλίου 2015)

2015-07-12 00:00

Ο σύλλογος φίλων Αλεξάνδρου «Φηγός», όπως πάντα, προσπάθησε να οργανώσει και την εφετινή Στ΄ Συνάντηση του Ιουλίου στον Αλέξανδρο με σοβαρά και ενδιαφέροντα θέματα που στόχο έχουν το διάλογο για μια διαφορετικού τύπου ανάπτυξη για τη Λευκάδα.

Μπορεί κανείς να ενημερωθεί για το πρόγραμμα της Στ΄ Συνάντησης μας, όπως αυτό είχε σχεδιασθεί, στο «νεα και κδηλώσεις»

Δυστυχώς η τρέχουσα δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας δημιουργεί αξεπέραστα εμπόδια που δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή των εκδηλώσεων με τον τρόπο που είχαν σχεδιασθεί.

Κατόπιν αυτού το Δ.Σ. του «Φηγός» κατέληξε στην απόφαση να ανασταλεί το σκέλος των εκδηλώσεων που αφορά τις εισηγήσεις (Παρασκευή, Σάββατο) και να διεξαχθεί μόνον η συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων, στο μοναστήρι του Αγ.Γεωργίου των Σκάρων, την Κυριακή 12 Ιουλίου ώρα 21.00, ως αντίδοτο πολιτισμού και ανάτασης στο βαρύ κλίμα της εποχής. Της συναυλίας θα προηγηθεί η ακολουθία του Εσπερινού, ώρα 20.00,στο καθολικό της Μονής, από την Ιερά Μητρόπολη.

Ζητούμε συγνώμη για την απογοήτευση που ξέρουμε πως προξενούμε στους πιστούς μας φίλους ελπίζουμε όμως να αποκαταστήσουμε το κενό σε ένα προσεχές διήμερο όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Τέλος επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που με προθυμία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, τους νέους ανθρώπους με ποιότητα και διάθεση για δημιουργία, τους επιστήμονες και ερευνητές καθώς και τους μουσικούς που θα βρίσκονταν κοντά μας αλλά η συγκυρία δυστυχώς δεν το επέτρεψε.

Αλέξανδρος 07 Ιουλίου 2015

Το Δ.Σ. του «Φηγός»

Φωτογραφίες απο την εκδήλωση

"φηγός" : συνεργαζόμενο σωματείο με τα σωματεία:

  • ΕΛΛΕΤ(Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού), www.ellet.gr
  • Πανεπιστήμιο των Ορέων της Κρήτης. www.panoreon.gr

-Cafe’ “Φηγός".

Λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2014 το cafe’ “Φηγός", ένα ανοιχτό φόρουμ αναψυχής, προβληματισμού και διαλόγου όπου με χαλαρή διάθεση και με αφορμή την ανάγνωση κάποιου κειμένου, λογοτεχνικού η άλλου η την προβολή μιας ταινίας η ενός ντοκιμαντέρ η με οποιαδήποτε άλλη αφορμή, ασήμαντη η σημαντική, συζητάμε για θέματα που μας αφορούν.

 Η προσμονή για συνεύρεση και συναναστροφή, η ευκαιρία για έκφραση και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, η όμορφη και πολιτισμένη ατμόσφαιρα, η καλή καρδιά και η συμμετοχικότητα (στις δουλειές, τα καλούδια και τα φιλέματα) προεξοφλούν ζεστές και όμορφες βραδιές.

 Το cafe’ "Φηγός" στεγάζεται στο ανακαινισμένο σχολείο του Αλέξανδρου χωρίς να αποκλείονται και οι συναντήσεις… εκτός έδρας, σε ένα cafe’ της Λευκάδας π.χ. η σε κάποιον άλλο φιλόξενο χώρο.

-ΕΝΕΡΓΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

1)Η πρωτοβουλία του "Φηγός" για την αναβίωση της υφαντικής τέχνης στη Λευκάδα(βλ. βήμα κοινων. προβλημ.)

2)Η πρόταση του "Φηγός" για την αξιοβίωτη ανάπτυξη της ορεινής Λευκάδας(βλ. βήμα κοινων. προβλημ.) 

Επαφή

administrator Αλέξανδρος
31080
Λευκάδα
2645041624, 6944355826 Νίκος Κονδυλάτος
2645041695, 6944844601 Μαρία Σερεμέτη (Σέρβου)
info@fhgos.com