ΣΤ΄ Συνάντηση Αλεξάνδρου

2015-06-16 13:33

Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Ιουλίου 2015
στην πλατεία Αλεξάνδρου

Στην Ε΄ Συνάντηση του Ιουλίου στον Αλέξανδρο, ο Σύλλογος Φίλων Αλεξάνδρου «Φηγός» κατέθεσε στην τοπική κοινωνία μια πρόταση για την αξιοβίωτη ανάπτυξη της ορεινής Λευκάδας.

Πρόκειται για μια πρόταση Πολιτισμού που βασίζεται στο δίκτυο των Μοναστηριών και τα μονοπάτια που τα συνδέουν, ως αφετηρία για την ύφανση ενός εναλλακτικού ιστού ανάπτυξης, βασισμένης στην τοπική παράδοση, τον φυσικό και αρχιτεκτονικό πλούτο, τις αυθεντικές τοπικές πρωτογενείς δραστηριότητες αλλά και τον τουρισμό ο οποίος θα εντάσσεται αρμονικά σε αυτό το περιβάλλον, θα είναι δηλαδή τουρισμός με περιβαλλοντική και πολιτισμική ταυτότητα.

Στην φετινή ΣΤ΄ Συνάντησή μας, μετά την αξιοπρόσεκτη υποδοχή της οποίας έτυχε η πρόταση, υφαίνουμε πάνω σ΄ αυτήν με νέες ιδέες, νέους προβληματισμούς, νέες προτάσεις.

Αναγκαίος όρος για την ευδοκίμηση μιας τέτοιας πρότασης είναι η κατάκτηση ενός νέου τρόπου ο οποίος θα εξασφαλίζει νόημα και ποιότητες ζωής ως αντίδοτο στα πρότυπα του πολιτισμού της κατανάλωσης που έχουν υπερισχύσει.

Νέοι άνθρωποι προβάλλουν ένα νέο δρόμο απέναντι στην τουριστική νοοτροπία.

Επιστήμονες και ερευνητές καταθέτουν νέες ιδέες και προτάσεις.

πρόγραμμα.jpg

 

 

 

"φηγός" : συνεργαζόμενο σωματείο με τα σωματεία:

  • ΕΛΛΕΤ(Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού), www.ellet.gr
  • Πανεπιστήμιο των Ορέων της Κρήτης. www.panoreon.gr

-Cafe’ “Φηγός".

Λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2014 το cafe’ “Φηγός", ένα ανοιχτό φόρουμ αναψυχής, προβληματισμού και διαλόγου όπου με χαλαρή διάθεση και με αφορμή την ανάγνωση κάποιου κειμένου, λογοτεχνικού η άλλου η την προβολή μιας ταινίας η ενός ντοκιμαντέρ η με οποιαδήποτε άλλη αφορμή, ασήμαντη η σημαντική, συζητάμε για θέματα που μας αφορούν.

 Η προσμονή για συνεύρεση και συναναστροφή, η ευκαιρία για έκφραση και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, η όμορφη και πολιτισμένη ατμόσφαιρα, η καλή καρδιά και η συμμετοχικότητα (στις δουλειές, τα καλούδια και τα φιλέματα) προεξοφλούν ζεστές και όμορφες βραδιές.

 Το cafe’ "Φηγός" στεγάζεται στο ανακαινισμένο σχολείο του Αλέξανδρου χωρίς να αποκλείονται και οι συναντήσεις… εκτός έδρας, σε ένα cafe’ της Λευκάδας π.χ. η σε κάποιον άλλο φιλόξενο χώρο.

-ΕΝΕΡΓΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

1)Η πρωτοβουλία του "Φηγός" για την αναβίωση της υφαντικής τέχνης στη Λευκάδα(βλ. βήμα κοινων. προβλημ.)

2)Η πρόταση του "Φηγός" για την αξιοβίωτη ανάπτυξη της ορεινής Λευκάδας(βλ. βήμα κοινων. προβλημ.) 

Επαφή

administrator Αλέξανδρος
31080
Λευκάδα
2645041624, 6944355826 Νίκος Κονδυλάτος
2645041695, 6944844601 Μαρία Σερεμέτη (Σέρβου)
info@fhgos.com