Ο Σύλλογος φίλων Αλεξάνδρου «Φηγός» ενημερώνει.

2015-05-08 00:00

Ο Σύλλογος φίλων Αλεξάνδρου «Φηγός» ενημερώνει πως η εφετινή Στ’ Συνάντηση του Ιουλίου στον Αλέξανδρο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 10,11 και 12 Ιουλίου με το γενικό τίτλο «Αναζητώντας τον χαμένο τρόπο». Την Κυριακή 12 Ιουλίου θα δοθεί συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων στον προαύλιο χώρο του Μοναστηριού του Άη Γιώργη των Σκάρων.

Και στην εφετινή Στ’ Συνάντηση μας ο «Φηγός» υποστηρίζει την πρόταση που κατέθεσε στην Ε’ Συνάντηση για την αξιοβίωτη ανάπτυξη της ορεινής Λευκάδας. Μετά την αξιοπρόσεκτη υποδοχή της οποίας έτυχε η πρόταση, υφαίνουμε πάνω σ’ αυτήν με νέες ιδέες, νέους προβληματισμούς, νέες προτάσεις. Αναμένουμε από τις τοπικές αρχές καθώς και από τους συλλογικούς φορείς και κινήσεις, ιδιαίτερα της ορεινής Λευκάδας, να συμμετάσχουν στη Συνάντηση μας καταθέτοντας τις δικές τους ιδέες και προτάσεις αλλά και να συνεισφέρουν στο διάλογο για τον καλύτερο τρόπο οργάνωσης μιας συλλογικής και συντονισμένης δράσης που θα φέρει πιο κοντά στην υλοποίηση της ιδέας.

Με την ευκαιρία να ενημερώσουμε πως μία παρόμοια πρόταση στο Μαίναλο της Αρκαδίας τελεσφόρησε, μετά την πρωτοβουλία και συνεργασία εθελοντών από δέκα χωριά με τη συνδρομή του τοπικού Δήμου, της Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού(ΕΛΛΕΤ) και άλλων φορέων, με αποτέλεσμα τη διάνοιξη μονοπατιού 75 χιλιομέτρων που συνδέει τα χωριά και τους τόπους ενδιαφέροντος της περιοχής, το οποίο εγκαινιάζεται την Κυριακή 31 Μαϊου.(menalontrail.eu)

Επίσης ανακοινώνουμε πως δημιουργήθηκε και λειτουργεί η ιστοσελίδα του Συλλόγου μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.fhgos.com, ένα νέο βήμα προβληματισμού και διαλόγου, όπου μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να πληροφορηθεί για τις ιδέες και τις προτάσεις του «Φηγός» πάνω σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την τοπική ζωή, το περιβάλλον, την ανάπτυξη και την κοινωνία, μαζί και την πρόταση μας για την αξιοβίωτη ανάπτυξη της ορεινής Λευκάδας που κατατέθηκε στην Ε’ Συνάντηση.  

Τέλος ανακοινώνουμε πως ο «Φηγός» μετά την ΕΛΛΕΤ, έγινε συνεργαζόμενο σωματείο και με το Πανεπιστήμιο των Ορέων της Κρήτης, του οποίου τμήμα αποτελεί η Αποστολή Πηνελόπη Gandhi,  με κύριο στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση του ενεργού προγράμματος μας για την αναβίωση της υφαντικής τέχνης στη Λευκάδα.

Με την ευκαιρία, καθώς γεννιέται η ανάγκη για την εγκατάσταση και ενός τρίτου αργαλειού στην πόλη της Λευκάδας, παρακαλούμε όποιον διαθέτει κάποιον ανενεργό αργαλειό η έστω κάποια εξαρτήματα να τα διαθέσει προκειμένου να συναρμολογηθούν και να αποτελέσουν τον τρίτο μας αργαλειό. Ο σκοπός είναι ιερός.  

 

"φηγός" : συνεργαζόμενο σωματείο με τα σωματεία:

  • ΕΛΛΕΤ(Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού), www.ellet.gr
  • Πανεπιστήμιο των Ορέων της Κρήτης. www.panoreon.gr

-Cafe’ “Φηγός".

Λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2014 το cafe’ “Φηγός", ένα ανοιχτό φόρουμ αναψυχής, προβληματισμού και διαλόγου όπου με χαλαρή διάθεση και με αφορμή την ανάγνωση κάποιου κειμένου, λογοτεχνικού η άλλου η την προβολή μιας ταινίας η ενός ντοκιμαντέρ η με οποιαδήποτε άλλη αφορμή, ασήμαντη η σημαντική, συζητάμε για θέματα που μας αφορούν.

 Η προσμονή για συνεύρεση και συναναστροφή, η ευκαιρία για έκφραση και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, η όμορφη και πολιτισμένη ατμόσφαιρα, η καλή καρδιά και η συμμετοχικότητα (στις δουλειές, τα καλούδια και τα φιλέματα) προεξοφλούν ζεστές και όμορφες βραδιές.

 Το cafe’ "Φηγός" στεγάζεται στο ανακαινισμένο σχολείο του Αλέξανδρου χωρίς να αποκλείονται και οι συναντήσεις… εκτός έδρας, σε ένα cafe’ της Λευκάδας π.χ. η σε κάποιον άλλο φιλόξενο χώρο.

-ΕΝΕΡΓΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

1)Η πρωτοβουλία του "Φηγός" για την αναβίωση της υφαντικής τέχνης στη Λευκάδα(βλ. βήμα κοινων. προβλημ.)

2)Η πρόταση του "Φηγός" για την αξιοβίωτη ανάπτυξη της ορεινής Λευκάδας(βλ. βήμα κοινων. προβλημ.) 

Επαφή

administrator Αλέξανδρος
31080
Λευκάδα
2645041624, 6944355826 Νίκος Κονδυλάτος
2645041695, 6944844601 Μαρία Σερεμέτη (Σέρβου)
info@fhgos.com