Ο Γρηγόρης Λαμπράκης στον Αλέξανδρο μέσα από την κινηματογραφική ματιά του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου

2016-08-08 12:29

        Ο Σύλλογος φίλων Αλεξάνδρου «Φηγός», πιστός στο αυγουστιάτικο ραντεβού του με τον Στέλιο Χαραλαμπόπουλο, προβάλει την Πέμπτη 11 Αυγούστου, ώρα 21.00,στην πλατεία του Αλέξανδρου, την τελευταία( μεγάλου μήκους) ταινία του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη, «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ-Μαραθώνιος μίας ημιτελούς άνοιξης».

      Αξίζει να θυμίσουμε πως αποσπάσματα της ταινίας παρουσιάσθηκαν στον Αλέξανδρο τον Αύγουστο του 2013, σε πρώτη παγκόσμια προβολή, μετά την προβολή της προγραμματισμένης για την ημέρα ταινίας « Ι.Μόραλης», χειρονομία που πιστοποιεί τη βαθειά σχέση εκτίμησης και φιλίας που υπάρχει μεταξύ του Δημιουργού, από τη μία μεριά, και του Αλέξανδρου και του «Φηγός» από την άλλη.

  Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει διάλογος με το σκηνοθέτη

  Η είσοδος εννοείται πως είναι ελεύθερη.

                                                    Το Δ.Σ. του «Φηγός»

"φηγός" : συνεργαζόμενο σωματείο με τα σωματεία:

  • ΕΛΛΕΤ(Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού), www.ellet.gr
  • Πανεπιστήμιο των Ορέων της Κρήτης. www.panoreon.gr

-Cafe’ “Φηγός".

Λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2014 το cafe’ “Φηγός", ένα ανοιχτό φόρουμ αναψυχής, προβληματισμού και διαλόγου όπου με χαλαρή διάθεση και με αφορμή την ανάγνωση κάποιου κειμένου, λογοτεχνικού η άλλου η την προβολή μιας ταινίας η ενός ντοκιμαντέρ η με οποιαδήποτε άλλη αφορμή, ασήμαντη η σημαντική, συζητάμε για θέματα που μας αφορούν.

 Η προσμονή για συνεύρεση και συναναστροφή, η ευκαιρία για έκφραση και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, η όμορφη και πολιτισμένη ατμόσφαιρα, η καλή καρδιά και η συμμετοχικότητα (στις δουλειές, τα καλούδια και τα φιλέματα) προεξοφλούν ζεστές και όμορφες βραδιές.

 Το cafe’ "Φηγός" στεγάζεται στο ανακαινισμένο σχολείο του Αλέξανδρου χωρίς να αποκλείονται και οι συναντήσεις… εκτός έδρας, σε ένα cafe’ της Λευκάδας π.χ. η σε κάποιον άλλο φιλόξενο χώρο.

-ΕΝΕΡΓΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

1)Η πρωτοβουλία του "Φηγός" για την αναβίωση της υφαντικής τέχνης στη Λευκάδα(βλ. βήμα κοινων. προβλημ.)

2)Η πρόταση του "Φηγός" για την αξιοβίωτη ανάπτυξη της ορεινής Λευκάδας(βλ. βήμα κοινων. προβλημ.) 

Επαφή

administrator Αλέξανδρος
31080
Λευκάδα
2645041624, 6944355826 Νίκος Κονδυλάτος
2645041695, 6944844601 Μαρία Σερεμέτη (Σέρβου)
info@fhgos.com