Ιδρύθηκε ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ αργαλειού με έδρα τον Αλέξανδρο

2020-08-10 00:00

Οι προσπάθειες του Φηγός για τη διάσωση και αναβίωση της υφαντικής τέχνης στη Λευκάδα που ξεκίνησαν με την E' Συνάντηση Ιουλίου στον Αλέξανδρο το 2014, φαίνεται πως καρποφορούν. Μετά την Ε' Συνάντηση ιδρύθηκε η ομάδα αργαλειού του Φηγός η οποία λειτουργούσε χάρις το μεράκι των γυναικών του συλλόγου, κάτω από αντίξοες συνθήκες, στα υπόγεια του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, εκπαιδεύοντας αφιλοκερδώς όσες γυναίκες και άνδρες έδειξαν ενδιαφέρον.

Σήμερα οι γυναίκες αυτές μαζί με νέες υφάντριες, ίδρυσαν την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) υφαντικής με την ονομασία Αιτάρω. Οι τρεις αργαλειοί μεταφέρθηκαν στο σχολείο του Αλέξανδρου όπου οι υφάντριες συναντιούνται και δημιουργούν. Καλή επιτυχία!

"φηγός" : συνεργαζόμενο σωματείο με τα σωματεία:

  • ΕΛΛΕΤ(Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού), www.ellet.gr
  • Πανεπιστήμιο των Ορέων της Κρήτης. www.panoreon.gr

-Cafe’ “Φηγός".

Λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2014 το cafe’ “Φηγός", ένα ανοιχτό φόρουμ αναψυχής, προβληματισμού και διαλόγου όπου με χαλαρή διάθεση και με αφορμή την ανάγνωση κάποιου κειμένου, λογοτεχνικού η άλλου η την προβολή μιας ταινίας η ενός ντοκιμαντέρ η με οποιαδήποτε άλλη αφορμή, ασήμαντη η σημαντική, συζητάμε για θέματα που μας αφορούν.

 Η προσμονή για συνεύρεση και συναναστροφή, η ευκαιρία για έκφραση και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, η όμορφη και πολιτισμένη ατμόσφαιρα, η καλή καρδιά και η συμμετοχικότητα (στις δουλειές, τα καλούδια και τα φιλέματα) προεξοφλούν ζεστές και όμορφες βραδιές.

 Το cafe’ "Φηγός" στεγάζεται στο ανακαινισμένο σχολείο του Αλέξανδρου χωρίς να αποκλείονται και οι συναντήσεις… εκτός έδρας, σε ένα cafe’ της Λευκάδας π.χ. η σε κάποιον άλλο φιλόξενο χώρο.

-ΕΝΕΡΓΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

1)Η πρωτοβουλία του "Φηγός" για την αναβίωση της υφαντικής τέχνης στη Λευκάδα(βλ. βήμα κοινων. προβλημ.)

2)Η πρόταση του "Φηγός" για την αξιοβίωτη ανάπτυξη της ορεινής Λευκάδας(βλ. βήμα κοινων. προβλημ.) 

Επαφή

administrator Αλέξανδρος
31080
Λευκάδα
2645041624, 6944355826 Νίκος Κονδυλάτος
2645041695, 6944844601 Μαρία Σερεμέτη (Σέρβου)
info@fhgos.com