Η Λευκάδα αύριο. Από την τουριστική μονοτροπία στη διαλεκτική της βιωσιμότητας. Ενα βιβλίο του Νίκου Σπ. Κονδυλάτου.

2017-06-03 00:00

Παρουσιάστηκε χθες στη Δημόσια Βιβλιοθήκη το βιβλίο του μέλους του Φηγός, Νίκου Σπ. Κονδυλάτου, το οποίο φέρει τον τίτλο της επικεφαλίδας. Ένα βιβλίο από τις εκδόσεις fagotto books, που θίγει τα σημαντικά προβλήματα της ανάπτυξης της Λευκάδας, με ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο αφιερωμένο στον Φηγός και τις δραστηριότητες του.

Το βιβλίο παρουσίασαν η Μαρία Ρούσσου, Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης, ο Θεοδόσης Ψυχογιός, Πολεοδόμος Μηχανικός, προϊστάμενος της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΝ, ο Κώστας Κατηφόρης, Δικηγόρος και η Μαρία Τασσοπούλου, Φιλόλογος.

"φηγός" : συνεργαζόμενο σωματείο με τα σωματεία:

  • ΕΛΛΕΤ(Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού), www.ellet.gr
  • Πανεπιστήμιο των Ορέων της Κρήτης. www.panoreon.gr

-Cafe’ “Φηγός".

Λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2014 το cafe’ “Φηγός", ένα ανοιχτό φόρουμ αναψυχής, προβληματισμού και διαλόγου όπου με χαλαρή διάθεση και με αφορμή την ανάγνωση κάποιου κειμένου, λογοτεχνικού η άλλου η την προβολή μιας ταινίας η ενός ντοκιμαντέρ η με οποιαδήποτε άλλη αφορμή, ασήμαντη η σημαντική, συζητάμε για θέματα που μας αφορούν.

 Η προσμονή για συνεύρεση και συναναστροφή, η ευκαιρία για έκφραση και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, η όμορφη και πολιτισμένη ατμόσφαιρα, η καλή καρδιά και η συμμετοχικότητα (στις δουλειές, τα καλούδια και τα φιλέματα) προεξοφλούν ζεστές και όμορφες βραδιές.

 Το cafe’ "Φηγός" στεγάζεται στο ανακαινισμένο σχολείο του Αλέξανδρου χωρίς να αποκλείονται και οι συναντήσεις… εκτός έδρας, σε ένα cafe’ της Λευκάδας π.χ. η σε κάποιον άλλο φιλόξενο χώρο.

-ΕΝΕΡΓΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

1)Η πρωτοβουλία του "Φηγός" για την αναβίωση της υφαντικής τέχνης στη Λευκάδα(βλ. βήμα κοινων. προβλημ.)

2)Η πρόταση του "Φηγός" για την αξιοβίωτη ανάπτυξη της ορεινής Λευκάδας(βλ. βήμα κοινων. προβλημ.) 

Επαφή

administrator Αλέξανδρος
31080
Λευκάδα
2645041624, 6944355826 Νίκος Κονδυλάτος
2645041695, 6944844601 Μαρία Σερεμέτη (Σέρβου)
info@fhgos.com