Αναρτήθηκαν στο youtube οι διαλέξεις της 1ης διεπιστημονικής Συνάντησης για τον δημόσιο χώρο που έγινε τον περασμένο Αύγουστο στον Αλέξανδρο.

2020-06-02 00:00

 

Η σπουδαία Συνάντηση για τον δημόσιο χώρο που έγινε τον περασμένο Αύγουστο στον Αλέξανδρο , μία από τις πλέον σημαντικές εκδηλώσεις που έγιναν ποτέ στο νησί αλλά και  μία από τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα για τον δημόσιο χώρο, αναρτήθηκε από την CIBA-Cities in Balance- στο youtube όπου μπορεί να ανατρέξει κάθε ενδιαφερόμενος για να αναζητήσει τις εισηγήσεις των διακεκριμένων και υψηλού κύρους ομιλητών.       www.youtube.com/watch?v=W1jJHScjdzM

Ο Φηγός εκφράζει για μία ακόμα φορά τη χαρά και την ικανοποίησή του, που η εκδήλωση αυτή έγινε με τη συνδρομή και τη συνεργασία του καθώς και για το γεγονός ότι ο Αλέξανδρος,  επαλήθευσε, και πάλι, την επικρατούσα άποψη που τον θέλει ως  κέντρο προβληματισμού και διαλόγου για τα σοβαρά ζητήματα του δημόσιου χώρου, του τοπίου και του περιβάλλοντος.

"φηγός" : συνεργαζόμενο σωματείο με τα σωματεία:

  • ΕΛΛΕΤ(Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού), www.ellet.gr
  • Πανεπιστήμιο των Ορέων της Κρήτης. www.panoreon.gr

-Cafe’ “Φηγός".

Λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2014 το cafe’ “Φηγός", ένα ανοιχτό φόρουμ αναψυχής, προβληματισμού και διαλόγου όπου με χαλαρή διάθεση και με αφορμή την ανάγνωση κάποιου κειμένου, λογοτεχνικού η άλλου η την προβολή μιας ταινίας η ενός ντοκιμαντέρ η με οποιαδήποτε άλλη αφορμή, ασήμαντη η σημαντική, συζητάμε για θέματα που μας αφορούν.

 Η προσμονή για συνεύρεση και συναναστροφή, η ευκαιρία για έκφραση και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, η όμορφη και πολιτισμένη ατμόσφαιρα, η καλή καρδιά και η συμμετοχικότητα (στις δουλειές, τα καλούδια και τα φιλέματα) προεξοφλούν ζεστές και όμορφες βραδιές.

 Το cafe’ "Φηγός" στεγάζεται στο ανακαινισμένο σχολείο του Αλέξανδρου χωρίς να αποκλείονται και οι συναντήσεις… εκτός έδρας, σε ένα cafe’ της Λευκάδας π.χ. η σε κάποιον άλλο φιλόξενο χώρο.

-ΕΝΕΡΓΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

1)Η πρωτοβουλία του "Φηγός" για την αναβίωση της υφαντικής τέχνης στη Λευκάδα(βλ. βήμα κοινων. προβλημ.)

2)Η πρόταση του "Φηγός" για την αξιοβίωτη ανάπτυξη της ορεινής Λευκάδας(βλ. βήμα κοινων. προβλημ.) 

Επαφή

administrator Αλέξανδρος
31080
Λευκάδα
2645041624, 6944355826 Νίκος Κονδυλάτος
2645041695, 6944844601 Μαρία Σερεμέτη (Σέρβου)
info@fhgos.com