Μία βραδιά με τον «Φηγός».

2016-07-18 22:43

     

Συζητάμε για τον άλλο τρόπο...

Ο σύλλογος φίλων Αλεξάνδρου «Φηγός» σας προσκαλεί σε μία βραδιά προβληματισμού και διαλόγου πάνω στα θέματα που έχουν σχέση με τον άλλο δρόμο και τον άλλο τρόπο για την ανάπτυξη και τη Λευκάδα, θέματα που έχει προτείνει στην τοπική κοινωνία, στις γνωστές Συναντήσεις του Ιουλίου στον Αλέξανδρο.

   Εφέτος προβάλλει ιδιαίτερα την ανάγκη εγκαινίασης μιας νέας κουλτούρας συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ των αρχών του τόπου, των τοπικών συμβουλίων, των τοπικών συλλόγων και των πολιτών, για τη χάραξη μιας νέας πορείας με στόχο την αξιοβίωτη ανάπτυξη της ορεινής Λευκάδας αλλά και ολόκληρης της Λευκάδας.

    Η συγκυρία ευνοεί μία τέτοια πρωτοβουλία καθώς δύο σημαντικά θέματα για τη Λευκάδα, η μελέτη για τα μορφολογικά στοιχεία των οικισμών και το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα(τύπου LEADER ), της Αναπτυξιακής Ιονίων Νήσων( ΑΝΙΟΝ Α.Α.Ε.),τα οποία          «τρέχουν» τη στιγμή αυτή, προκειμένου να ευδοκιμήσουν και να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα, χρειάζονται ευρύτερες συγκλίσεις, συνεργασίες και συνέργειες.

    Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία του Αλέξανδρου την Κυριακή 24 Ιουλίου, ώρα 19.30 με το παρακάτω πρόγραμμα:

-Εισαγωγή στο θέμα από τον «Φηγός»

-Περίπατος στην «αόρατη» πόλη της Λευκάδας. Νόνικα Οικονομοπούλου, Αρχιτέκτων Ε.Μ.Π.

-Προβολή του ντοκιμαντέρ Skyros-LIFE Biodiversity (διάρκειας 36΄)

-Συζήτηση                                                                                                                                                              Στη συζήτηση θα παρέμβει το στέλεχος της ΑΝΙΟΝ Α.Α.Ε., κ. Σπύρος Νικόπουλος

-Το μουσικό σχήμα ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παίζει ρυθμούς swing και neoretro

-καλούδια και κεράσματα

"φηγός" : συνεργαζόμενο σωματείο με τα σωματεία:

  • ΕΛΛΕΤ(Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού), www.ellet.gr
  • Πανεπιστήμιο των Ορέων της Κρήτης. www.panoreon.gr

-Cafe’ “Φηγός".

Λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2014 το cafe’ “Φηγός", ένα ανοιχτό φόρουμ αναψυχής, προβληματισμού και διαλόγου όπου με χαλαρή διάθεση και με αφορμή την ανάγνωση κάποιου κειμένου, λογοτεχνικού η άλλου η την προβολή μιας ταινίας η ενός ντοκιμαντέρ η με οποιαδήποτε άλλη αφορμή, ασήμαντη η σημαντική, συζητάμε για θέματα που μας αφορούν.

 Η προσμονή για συνεύρεση και συναναστροφή, η ευκαιρία για έκφραση και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, η όμορφη και πολιτισμένη ατμόσφαιρα, η καλή καρδιά και η συμμετοχικότητα (στις δουλειές, τα καλούδια και τα φιλέματα) προεξοφλούν ζεστές και όμορφες βραδιές.

 Το cafe’ "Φηγός" στεγάζεται στο ανακαινισμένο σχολείο του Αλέξανδρου χωρίς να αποκλείονται και οι συναντήσεις… εκτός έδρας, σε ένα cafe’ της Λευκάδας π.χ. η σε κάποιον άλλο φιλόξενο χώρο.

-ΕΝΕΡΓΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

1)Η πρωτοβουλία του "Φηγός" για την αναβίωση της υφαντικής τέχνης στη Λευκάδα(βλ. βήμα κοινων. προβλημ.)

2)Η πρόταση του "Φηγός" για την αξιοβίωτη ανάπτυξη της ορεινής Λευκάδας(βλ. βήμα κοινων. προβλημ.) 

Επαφή

administrator Αλέξανδρος
31080
Λευκάδα
2645041624, 6944355826 Νίκος Κονδυλάτος
2645041695, 6944844601 Μαρία Σερεμέτη (Σέρβου)
info@fhgos.com