Ενέργειες του συλλόγου για το Δημοτικό Σχολείο και το πρώην κοινοτικό γραφείο

2010-05-23 00:00

1.       Το Δημοτικό Σχολείο της πρώην κοινότητας Αλεξάνδρου θα χρηματοδοτηθεί -έχει εγκριθεί το σχετικό κονδύλι- από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας με το ποσό των 25.000 ευρώ. Λίγα πιστεύουμε τα λεφτά, αλλά κάτι μπορεί να γίνει αρχικά ώστε να μην καταρρεύσει τουλάχιστον με τον καιρό το κτίριο.

2.      Έχει γίνει αίτηση του σωματείου στο Δήμο Λευκάδας -υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αλεξάνδρου- για παραχώρηση στο σύλλογο του πρώην κοινοτικού καταστήματος Αλεξάνδρου που θα λειτουργήσει ως χώρος γραφείων και του πρώην Δημοτικού Σχολείου για την πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων. Η πρόταση μένει να συζητηθεί το προσεχές διάστημα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας, και όπως φαίνεται δεν θα υπάρξουν αντιρρήσεις.συ

"φηγός" : συνεργαζόμενο σωματείο με τα σωματεία:

  • ΕΛΛΕΤ(Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού), www.ellet.gr
  • Πανεπιστήμιο των Ορέων της Κρήτης. www.panoreon.gr

-Cafe’ “Φηγός".

Λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2014 το cafe’ “Φηγός", ένα ανοιχτό φόρουμ αναψυχής, προβληματισμού και διαλόγου όπου με χαλαρή διάθεση και με αφορμή την ανάγνωση κάποιου κειμένου, λογοτεχνικού η άλλου η την προβολή μιας ταινίας η ενός ντοκιμαντέρ η με οποιαδήποτε άλλη αφορμή, ασήμαντη η σημαντική, συζητάμε για θέματα που μας αφορούν.

 Η προσμονή για συνεύρεση και συναναστροφή, η ευκαιρία για έκφραση και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, η όμορφη και πολιτισμένη ατμόσφαιρα, η καλή καρδιά και η συμμετοχικότητα (στις δουλειές, τα καλούδια και τα φιλέματα) προεξοφλούν ζεστές και όμορφες βραδιές.

 Το cafe’ "Φηγός" στεγάζεται στο ανακαινισμένο σχολείο του Αλέξανδρου χωρίς να αποκλείονται και οι συναντήσεις… εκτός έδρας, σε ένα cafe’ της Λευκάδας π.χ. η σε κάποιον άλλο φιλόξενο χώρο.

-ΕΝΕΡΓΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

1)Η πρωτοβουλία του "Φηγός" για την αναβίωση της υφαντικής τέχνης στη Λευκάδα(βλ. βήμα κοινων. προβλημ.)

2)Η πρόταση του "Φηγός" για την αξιοβίωτη ανάπτυξη της ορεινής Λευκάδας(βλ. βήμα κοινων. προβλημ.) 

Επαφή

administrator Αλέξανδρος
31080
Λευκάδα
2645041624, 6944355826 Νίκος Κονδυλάτος
2645041695, 6944844601 Μαρία Σερεμέτη (Σέρβου)
info@fhgos.com