ΣΤ’ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

Εν όψει της ΣΤ’ Συνάντησης του προσεχούς Ιουλίου το Διοικητικό Συμβούλιο του «Φηγός»  θέτει σε διάλογο μεταξύ των μελών του το ζήτημα της επιλογής της θεματολογίας της  Συνάντησης.

Το Δ.Σ. λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός  ότι με την Ε’ Συνάντηση έχουν ήδη ανοιχθεί και έχουν  τεθεί σε δημόσιο διάλογο δύο σημαντικά θέματα, το θέμα της αναβίωσης της υφαντικής τέχνης και η πρόταση του «Φηγός» για την αξιοβίωτη ανάπτυξη της ορεινής Λευκάδας, θέματα τα οποία είναι ανοικτά και συζητούνται, εκτιμά ότι και η ΣΤ’ Συνάντηση, με τον ένα η τον άλλο τρόπο, θα πρέπει να περιστραφεί γύρω από τα θέματα αυτά. Θα μπορούσε ενδεχομένως οι συζητήσεις να συνδυασθούν και με εθελοντικές δράσεις η άλλων μορφών πρωτοβουλίες. Να διατυπωθούν δηλαδή απόψεις για δράσεις και πρωτοβουλίες που να είναι ενταγμένες στις βασικές μας προτάσεις, ιδιαίτερα σε αυτήν για την ορεινή Λευκάδα. Ακόμα, καθώς οι προτάσεις αυτές είναι βασικά προτάσεις πολιτισμού και  προϋποθέτουν την υιοθέτηση μιας άλλης αντίληψης, ουσιαστικής παιδείας και έμπρακτου πολιτισμού, θα μπορούσε η Στ’ Συνάντηση  να περιστρέφεται και γύρω από τα θέματα αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση μας για την ορεινή Λευκάδα έχει τύχει αξιοπρόσεκτης υποδοχής και διατηρείται πάντα στην επικαιρότητα. Μέχρι τώρα έχουν δείξει ενδιαφέρον η Μητρόπολη Λευκάδας, η Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού(ήδη γίναμε επισήμως συνεργαζόμενα σωματεία),το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σφακιωτών(έγινε η παρουσίαση της πρότασης μας από τον Νίκο Κ. σε διήμερο σεμινάριο στο οποίο συμμετείχαν 50 καθηγητές περιβαλλοντικής εκπαίδευσης),η Δημοτική Κίνηση «Δίαυλος»  ενώ και ο Δήμαρχος έδειξε κατ’ αρχήν καλή στάση με την τοποθέτηση του κατά την παρουσίαση της πρότασης.  Θεωρούμε πως πρέπει να επιμείνουμε σ’ αυτήν αναζητώντας περισσότερους συμμάχους. Ήδη αρχίζει και συζητιέται σε κλιμάκια δημοτικών συμβούλων τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μειοψηφίας ενώ τις μέρες αυτές κοινοποιείται και στο Πνευματικό Κέντρο, στο πλαίσιο των προτάσεων που έχουν ζητηθεί από του συλλόγους.

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας από μας μπορεί να εκφράσει την άποψη του και να καταθέσει την πρόταση του έστω και αν αυτή είναι διαφορετική από τις προτάσεις του Δ.Σ. Εκείνο που κρίνουμε πάντως απαραίτητο είναι ότι η κάθε πρόταση θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα αρχικό πλάνο(σχέδιο) σχετικά με την υλοποίηση της , την οργάνωση, τις συμμετοχές, ένα ενδεικτικό προϋπολογισμό κ.λ.π.

Τέλος παρακαλούμε οι προτάσεις να αποσταλούν, το αργότερο, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κατασκευήν ιστοσελίδα του Συλλόγου(είναι ήδη στον αέρα) με τα στοιχεία: www.fhgos.com  και δεχόμαστε παρατηρήσεις στη στήλη: ενδοεπικοινωνία μελών

                                                                        Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                                                                Το Δ.Σ. του «Φηγός»

"φηγός" : συνεργαζόμενο σωματείο με τα σωματεία:

  • ΕΛΛΕΤ(Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού), www.ellet.gr
  • Πανεπιστήμιο των Ορέων της Κρήτης. www.panoreon.gr

-Cafe’ “Φηγός".

Λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2014 το cafe’ “Φηγός", ένα ανοιχτό φόρουμ αναψυχής, προβληματισμού και διαλόγου όπου με χαλαρή διάθεση και με αφορμή την ανάγνωση κάποιου κειμένου, λογοτεχνικού η άλλου η την προβολή μιας ταινίας η ενός ντοκιμαντέρ η με οποιαδήποτε άλλη αφορμή, ασήμαντη η σημαντική, συζητάμε για θέματα που μας αφορούν.

 Η προσμονή για συνεύρεση και συναναστροφή, η ευκαιρία για έκφραση και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, η όμορφη και πολιτισμένη ατμόσφαιρα, η καλή καρδιά και η συμμετοχικότητα (στις δουλειές, τα καλούδια και τα φιλέματα) προεξοφλούν ζεστές και όμορφες βραδιές.

 Το cafe’ "Φηγός" στεγάζεται στο ανακαινισμένο σχολείο του Αλέξανδρου χωρίς να αποκλείονται και οι συναντήσεις… εκτός έδρας, σε ένα cafe’ της Λευκάδας π.χ. η σε κάποιον άλλο φιλόξενο χώρο.

-ΕΝΕΡΓΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

1)Η πρωτοβουλία του "Φηγός" για την αναβίωση της υφαντικής τέχνης στη Λευκάδα(βλ. βήμα κοινων. προβλημ.)

2)Η πρόταση του "Φηγός" για την αξιοβίωτη ανάπτυξη της ορεινής Λευκάδας(βλ. βήμα κοινων. προβλημ.) 

Επαφή

administrator Αλέξανδρος
31080
Λευκάδα
2645041624, 6944355826 Νίκος Κονδυλάτος
2645041695, 6944844601 Μαρία Σερεμέτη (Σέρβου)
info@fhgos.com